Ett alternativ till tidningspapper när du packar tallrikar vid flytt

För att undvika att tallrikarna och annat känsligt porslin går sönder när man packar inför en flytt, är det vanligt att man använder tidningspapper. Det är ett praktiskt sätt att packa ner sina tallrikar och skydda dem från skador.

Men för dig som inte vill eller kan använda tidningspapper så kan man t,ex använda engångstallrikar i papper. Det finns många sätt man kan packa sina tallrikar på och i det här inlägget så kommer vi ge dig några alternativ till tidningspapper.

Använd det här istället för tidningspapper när du packar ner tallrikar inför en flytt

Nedan finner du olika alternativ till tidningspapper för att skydda dina tallrikar vid flytt och packning, vilket minskar risken för att de går sönder under flytten.

1. Engångstallrikar i papper

Istället för att samla ihop eller köpa massa tidningar som du sedan måste slita sönder för att använda till att slå in dina tallrikar så kan man köpa engångstallrikar i papper och packa med istället för tidningspapper.

När du packar så tar du en engångstallrik och lägger en tallrikar på och sen tar en till engångstallrik och lägger ovan på tallriken. Sen är det bara att upprepa detta tills alla tallrikar är nedpackade.

2. Förpackningspapper

Ett annat sätt som man kan packa på istället för att använda tidningspapper är att köpa förpackningspapper. När man packar med förpackningspapper får du samma skydd som när du använder tidningspapper men du behöver inte köpa eller slita sönder några tidningar.

3. Handdukar

Det tredje alternativet man kan använda sig av är att packa ned sina tallrikar med handdukar. Ta handdukarna och tallrikarna och lägg tallrikarna omlott på varandra med en bit av handduken mellan varje tallrik och upprepa tills alla tallrikar är packade.

Detta är smidigt då du packar dina tallrikar så packar du även dina handdukar vilket gör att du ”slår två flugor i en smäll”.

4. Bubbelplast

Sista tipset är att använda sig av bubbelplast när du packar ner dina tallrikar.  Bubbelplast är bra eftersom det skyddar dina tallrikar från att gå sönder men också från repor.

För att använda bubbelplast lägger du en bit bubbelplast i botten av lådan, sedan lägger du en tallrik ovanpå och sedan ytterligare en bit bubbelplast ovanpå tallriken. Upprepa denna process tills alla tallrikar är packade.

Så nu har ni nu några alternativ till vad du kan använda i stället för tidningspapper när du packar dina tallrikar inför en flytt. Prova olika metoder och se vad som fungerar bäst för dig!

Du kanske också är intresserad av: