Ta med maten när du flyttar

Att flytta kan vara en stressig tid. Det finns mycket att tänka på och saker som ska packas när man ska flytta, men hur gör man med maten som man har hemma? I det här inlägget så kommer vi att dela med oss av några tips på hur du enkelt och smart kan ta med dig maten när du flyttar.

Ett exempel på hur man kan göra är att frysa in maten och placera den frusna maten i en kylbag som håller den kall under transporten. För fler tips på hur du enkelt och smart kan ta med dig maten när du flyttar så hittar ni våra tips här nedan.

Tips på hur du kan göra med din mat inför en flytt

Här nedan hittar du tips på bland annat på vad du kan göra med din mat i ditt skafferi, kyl och frys.

Gör en rensning av skafferiet

Det första tipset är att göra en rensning av ditt skafferi. Om du har ett organiserat skafferi så kan det finnas mycket som du kanske inte vill ha med dig, vet att du ens att du har  saker som inte längre går att äta då dom passerat bäst före datum för ett bra tag sen.

Genom att rensa så blir det mindre att packa och du får inte med dig mat som du ändå inte tänkt äta av efter att du flyttat.

Planera och använd upp alla mat

Ett annat tips som du kan testa är att planera och äta upp all den mat du har hemma innan det är dags att flytta. Då behöver du inte packa någon mat och sparar massor av tid och kanske till och med lite pengar då du inte behöver köpa någon ny mat utan använda upp allt du har hemma.

Om du lyckas använda upp allt mat du har hemma så köp inte på dig mer mat  så att det blir över när det väl är dags för att flytta.

Frys in din mat och transportera den med en kylbag

Som ni kunde läsa i inledningen av inlägget så kan man ju faktiskt frysa in sin mat och packa ner den i en kylbag som håller den frusna maten kall under flytten. Genom att göra detta så kan du hålla din mat fräsch utan att den bli dålig av värme och fukt.

Dock så går detta inte göra med allt mat då vissa produkter och varor inte tål att bli nedfrusna då de kan ändras i smak och utseende.

Vakuumförpacka och använda behållare avsedd för mat

Om du har mat som inte kan frysas in eller om du vill hålla den så färsk som möjligt kan du använda antingen behållare avsedd för mat eller vakuumförpacka maten. Genom att använda dessa metoder kan du också spara lite utrymme i din flyttpackning eftersom maten tar mindre plats.

Ge bort mat som du inte vill eller kan ta med dig

Det sista tipset vi vill dela med oss av är att ge bort eller dela med dig av din mat med vänner och familj så att ingen mat går till spillo. Man kan också passa på att göra ett storkok av all mat och bjuda in vänner eller familj och på så sätt bli av med alla mat.

Du kanske också är intresserad av: