0150-48 54 01

När är den bästa tiden på året att flytta?

När är den bästa tiden på året att flytta? Många ställer sig den här frågan och svaret kan variera beroende på vart du ska flytta och flera andra faktorer. 

Därför så kommer vi i det här inlägget att gå igenom för och nackdelar med att flytta under t,ex våren, sommaren, hösten och vintern. Vi kommer också att sammanfatta när är den bästa tiden på året att flytta beroende på din situation.

Dom olika för- och nackdelarna med att flytta under dom olika årstiderna

När du bestämmer dig för när du ska flytta bör du ta hänsyn till var du bor, vädret, hur mycket hjälp du behöver, hur lång tid flytten kommer att ta och din budget. Beroende på dessa faktorer kan man välja olika tider på året som är mer eller mindre bekvämt för dig.

Här nedan så har vi sammanställt lite kort för och nackdelar för att hjälpa dig att avgöra vilken tid på året som är bäst att flytta för dig.

Flytta på våren

Att flytta på våren har sina fördelar. Vädret blir varmare, vilket kan göra packning och uppackning lite mer uthärdligt. Våren anses också generellt sett vara en bra tid för att sälja ett hus.

Barnfamiljer kan också dra nytta av skolloven. Men, det kan finnas vissa nackdelar med att flytta på våren. Regn kan till exempel göra det svårt att packa och packa upp och förseningar är mer sannolika.

Flytta på sommaren

Precis som våren har sommaren sina för- och nackdelar. En fördel med att flytta på sommaren är att vädret oftast är bra, vilket gör det lättare att packa upp och ner. Det är också mer sannolikt att du kan få ledigt från jobbet om du flyttar på sommaren då man kan planera in sin flytt under sin semester.

Sommaren är också tyvärr en populär tid att flytta, vilket innebär att efterfrågan på flyttjänster är stor och att priserna sannolikt är högre än vanligt. En annan nackdel med att flytta på sommaren är att värmen gör att det blir fysiskt jobbigare att flytta vilket kan stressa och skapa onödiga konflikter.

Flytta på hösten

Hösten är en bra tid att flytta eftersom vädret är mildare, vilket gör det möjligt att packa och packa upp i behagliga temperaturer och det är dessutom lågsäsong för dom flesta flyttfirmor vilket kan ge dig billigare flytthjälp.

Det finns dock några nackdelar med att flytta på hösten. På hösten så är det färre soltimmar vilket gör att det snabbare blir mörkt och oftast sämre väder . 

Flytta på vintern

Vintern däremot kan vara en svår tid att flytta, särskilt om du bor i ett område med mycket snö. Du kan behöva hantera isiga trottoarer, vägar och uppfarter vilket kan göra att risken att skada sig ökar.

Om du flyttar långväga kan vintervädret också orsaka problem med resor och förseningar. På den positiva sidan är vintern dock lågsäsong för de flesta flyttfirmor, så du kanske kan få ett billigare erbjudande.

Så när är den bästa tiden på året att flytta?

Svaret på den frågan beror på dina individuella omständigheter. Om du letar efter den billigaste tiden där du snabbt får hjälp av en flyttfirma är vintern förmodligen den bästa tiden för dig. Om du däremot letar efter den enklaste tiden att flytta kan sommaren vara ett bättre alternativ.

Oavsett vilken tid på året du bestämmer dig för att flytta hoppas vi att det här inlägget har varit till hjälp när du fattar ditt beslut.