Så lång tid kan en flyttstädning ta

En flyttstädning är en form av rengöring som genomförs vid utflyttning från en fastighet. Det är en noggrann rengöring som täcker alla utrymmen, från köket till badrummet, och syftar till att lämna fastigheten i gott skick för nästa boende. Men hur lång tid tar en flyttstädning i anspråk?

Hur lång tid tar en flyttstädning?

En flyttstädning kan ta olika lång tid beroende på t,ex vilket skick fastigheten är i, hur stor fastigheten är och medarbetare som utför flyttstädningen. I genomsnitt så brukar en flyttstädning ta mellan 5 till 8 timmar beroende på storleken på fastigheten och andra faktorer.

Men om du har en större fastighet som kräver extra omvårdnad så kan det ta längre tid beroende på de olika faktorerna som kan påverka tiden för flyttstädningen. Här nedan så har vi satt ihop några exempel på vad en flyttstädning i tid kan ta på en fastighet som är 60 kvm, 100 kvm och 200 kvm.

Cirka tid för flyttstädning på 60 kvm

En bostad på 60 kvadratmeter är till exempel jämförbar med en större lägenhet med två rum och kök eller en mindre lägenhet med tre rum och kök. För att utföra en flyttstädning av en fastighet som är 60 kvm stor så tar det mellan 4 och 8 timmar.

Cirka tid på flyttstädning 100 kvm

En fastighet på 100 kvadratmeter kan jämföras med en stor lägenhet med 4 rum och kök eller en medelstor villa. För att utföra en flyttstädning av en fastighet som är 100 kvm så tar det mellan 10 och 20 timmar beroende på skicket på fastigheten och antalet medarbetare som utför arbetet.

Cirka tid på flyttstädning på 200 kvm

En fastighet på 200 kvadratmeter kan ses som en mycket stor villa eller en herrgård. För en flyttstädning av en fastighet av den här storleken skulle det ta mellan 20 och 30 timmar att genomföra, beroende på fastighetens skick och antalet medarbetare utför själva flyttstädningen.

Faktorer som påverkar tiden

För att förutse tidsåtgången för en flyttstädning bör man ha i åtanke flera faktorer som kan påverka dess längd. Nedan finns en översikt över några av dessa faktorer och deras inverkan på städtiden.

1. Fastighetens storlek

Fastighetens storlek är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att avgöra hur lång tid en flyttstädning tar. Ju större fastigheten är, desto längre tid tar det att genomföra en fullständig och grundlig rengöring. Detta beror på att det finns fler rum och ytor att rengöra i en större fastighet.

2. Fastighetens skick

En annan faktor som kan påverka tiden av en flyttstädning är fastighetens skick. Om fastigheten är väl underhållen kommer städningen att kräva mindre tid jämfört med en fastighet i dåligt skick.

3. Antal fönster och badrum

Antalet fönster och antalet badrum som finns i fastigheten kan också påverka tiden för flyttstädningen då rengöring av fönster och badrum tar längre tid och är oftast i behov av mer noggrann rengöring jämfört med ett vardagsrum eller sovrum.

4. Antal anställda som utför flyttstädningen

Ännu en faktor som kan påverka tiden för hur lång tid en flyttstädning kan ta är hur många medarbetare som utför flyttstädningen. Ibland så kan det behövas flera som städar medans mindre fastigheter bara kräver en som utför flyttstädningen.

5. Tillträde till fastigheten

En annan faktor som kan påverka hur lång tid en flyttstädning tar är tillgången till fastigheten. Om de som som ska utföra flyttstädningen t,ex får låna en nyckel och får tillåtelse att vistas i fastigheten utan att ägaren är på plats så kommer det att gå fortare.

Om dom som ska utföra flyttstädningen inte får fritt tillträde till fastigheten så kan det ta längre tid då arbetet måste anpassas efter när du som ägare har tid. 

6. Högsäsong eller lågsäsong

Tiden på året kan också vara en faktor som påverkar hur lång tid det tar att göra en flyttstädning. Under sommarmånaderna kan det till exempel finnas fler fastigheter att städa eftersom folk flyttar oftare. Detta innebär dock också att det finns färre städare tillgängliga för att utföra arbetet vilket kan leda till att flyttstädningen kan ta längre tid.

Men om det istället är lågsäsong som det oftast är på vintern när folk inte flyttar lika mycket så kan det gå fortare då fler städare är tillgängliga.

Du kanske också är intresserad av: