Tips på flytta hemifrån present

Att flytta hemifrån är en stor milstolpe i en ung människas liv. Det kan vara både spännande och skrämmande att lämna boet och ge sig ut i världen på egen hand. Även om det finns många saker att se fram emot, till exempel nya erfarenheter och äventyr, kan det vara svårt att ta farväl av bekvämligheten i hemmet.

Ett sätt att göra övergången lite lättare är att ge dina nära och kära en present. Det kan vara allt från en sentimental sak som påminner dem om hemmet till en praktisk gåva som hjälper dem att installera sig i sitt nya egna hem. Om du letar efter några idéer kan du läsa vidare för att få våra bästa tips.

Våra 25 tips på presenter att ge när ens barn flyttar hemifrån.

1. Ett fotoalbum

Detta är ett bra sätt att hjälpa ditt barn att minnas alla goda tider som de hade hemma. Ta med bilder på familj, vänner, husdjur och andra speciella minnen.

2. En anpassad karta

Om ditt barn flyttar till en ny stad kan du ge honom eller henne en egen karta över den nya staden med deras namn och nya adress. Du kan också bifoga en lista över de bästa ställena att äta, dricka och besöka.

3. Ett ”bra saker att ha paket”

låda med toalettartiklar, böcker, sängkläder och ljus.

Många människor glömmer småsaker som tandkräm eftersom de är så upptagna med sitt dagliga liv. Det här är ett utmärkt sätt att låta ditt barn veta att du tänker på dem. Fyll en låda med toalettartiklar, böcker, sängkläder, ljus och andra saker som kan vara användbara.

4. Ett presentkort

Detta är en bra present som gör att ditt barn kan köpa nödvändiga saker till sin lägenhet eller få mat om det har svårt att få ekonomin att gå ihop den första månaden.

5. Ge bort några matlagningsböcker

Att ge bort matlagningsböcker är ett bra sätt att motivera till att laga sin egna mat. Om ditt barn tycker det är svårt att laga mat är detta också ett bra sätt att hjälpa dem att lära sig om hur man lagar hälsosamma måltider.

6. En verktygslåda

I ett hem så är det nästan ett måste att ha en egen verktygslåda då man kan behöva vissa verktyg för att t,ex sätta upp tavlor, montera möbler och fixa med andra saker i hemmet.

7. Växter och blommor

Växter eller blommor kan vara en snygg dekorativ inredningsdetalj att ha i sitt hem men det är också en sak som bidrar till att öka välmåendet hos vissa personer. Växten ger friskluft plus att den ger personen något att ta ansvar för.

8. En uppsättning lakan

Lakan kan vara dyra om man ska köpa flera samtidigt och det är en gåva som definitivt kommer att användas. 

9. En kudde

Kuddar är en annan sak som kan vara dyra om du köper flera på en gång, men de är värda det. En bra kudde kan hjälpa till att du får en god natts sömn, vilket är viktigt om du har stress i samband med en flytt.

10. En uppsättning handdukar

Precis som lakan kan handdukar bli dyra om du köper flera på en gång. Se till att ge bort en bra uppsättning handdukar som är absorberande och bekväma att använda så kommer det vara mycket uppskattat.

11. En filt

En mysig filt är alltid uppskattad, särskilt om ditt barn flyttar till ett kallare klimat. Det är ett bra sätt att hjälpa dem att känna sig hemma och bekväma i sin nya omgivning.

12. En väckarklocka

Idag så kan man ju ställa alarm på mobilen men det kan vara bra att också ha en originell väckarklocka som man kan ställa alarm på när man ska upp till jobbet eller den där viktiga kursen som man bara inte får missa.

13. En tvättkorg

En tvättkorg är ett bra sätt att förvara dina smutsiga kläder tills du hinner tvätta dem. Det är också ett bra sätt att hålla de rena kläderna åtskilda från de smutsiga.

14. En uppsättning galgar

Du kommer att behöva galgar för dina kläder, så det är en bra idé att skaffa några uppsättningar. De tar inte mycket plats och är alltid praktiska att ha.

15. En torkställning

En torkställning är ett utmärkt sätt att torka kläderna på, särskilt om du inte har någon torktumlare i ditt nya hem. Det är också miljövänligt och kan spara pengar på din elräkning.

16. Strykjärn och strykbräda

Strykjärn och strykbräda kan vara bra att ha om du ska iväg på t,ex en jobbintervju och vill ha en nystruken skjorta på dig. Om du inte har är det en bra idé att skaffa eftersom du definitivt kommer att behöva det ett flertal gånger vid speciella tillfällen och andra viktiga evenemang.

17. En dammsugare

En dammsugare är ett måste för den som inte vill leva i damm, smuts och andra otrevligheter. Det finns flera olika prisklasser på dammsugare och det är en bra idé att skaffa en som är hållbar och lätt att använda.

18. En sopskyffel och borste

Det behöver inte heller vara något så komplicerat som att ge bort en sopskyffel och en borste i present. Med en sopskyffel och en borste så kan man enkelt ta upp saker man spiller eller snabbt sopa golvet om man inte hinner ta fram dammsugaren.

19. En mopp och skurhink

En annan sak som kan vara bra att ge bort är en mopp och en skurhink. Med dessa kan du enkelt rengöra golvet utan att behöva gå ner på händer och knän med en hink och en skurborste.

20. En uppsättning rengöringsmedel

Det är alltid bra att ha en uppsättning rengöringsmedel i huset. Det är en bra idé att skaffa en uppsättning som innehåller allt det grundläggande som fönsterputs, universalrengöringsmedel och rengöringsmedel för dusch och WC.

21. Vattenkokare och en mugg

Vattenkokare och mugg är en bra present till alla som gillar att dricka te eller kaffe. Det är också ett bra sätt att spara pengar om man köper billiga färdig produkter som du bara behöver tillsätta kokande vatten.

22. En uppsättning kastruller och stekpannor

Om det finns något som verkligen är basic och viktigt att ha när man ska laga mat själv hemma så är en kastrul och en stekpanna ett måste. Köp och ge bort en uppsättning av kastruller och stekpannor av god kvalitet som håller i många år framöver.

23. En mikrovågsugn

En mikrovågsugn är alltid bra att ha om man t,ex ska tina upp mat som ska tillagas eller värma sina matlådor. Det kan också användas inom matlagning och kan vara ett bra alternativ om man inte har en ugn.

24. En brödrost

En brödrost är en annan bra present till alla som gillar att äta rostat bröd till frukost eller som mellanmål. För de som har en hektisk morgonrutin kan en brödrost vara en räddare.

När du väljer en brödrost som present finns det flera faktorer att överväga. Först och främst bör du tänka på personens köksstorlek och design. Brödrostar finns i en mängd olika storlekar och stilar, från retro till modern, och i ett brett spektrum av färger.

En annan viktig faktor att överväga är brödrostens funktioner. Vissa brödrostar har avancerade inställningar som tillåter olika rostningsnivåer, vilket kan vara tilltalande för dem som är specifika med hur deras bröd rostas.

25. Servis och bestick

Det sista tipset som vi vill dela med oss av är att ge bort bestick och en servis med flera tallrikar, koppar och glas. Det kan vara dyrt att köpa en hel servis men det finns billig alternativ att välja mellan på t,ex IKEA där du kan köpa billiga serviser och på t,ex ÖoB så kan du köpa billiga bestick eller tallrikar styckvis.

Vi hoppas att du tyckte att dessa tips om presenter för att flytta hemifrån var användbara och att de kommer att hjälpa dig i ditt sökande efter den perfekta presenten.

Du kanske också är intresserad av: