Hur packar man bestick vid flytt?

För att undvika att tappa bort dina bestick under flytten eller orsaka repor eller skador på köksartiklar när du packar dem finns det flera effektiva metoder att tillgå. Ett exempel är att linda in alla gafflar eller knivar i en handduk för bättre skydd.

För dig som vill ha hjälp med att packa eller flytta eller flytta till en annan stad så kan vi på flyttstadtjanst hjälpa dig.

Steg för steg när du ska packa dina bestick med handdukar

Steg 1

Det första steget är att sortera upp alla dina bestick så att dom ligger knivar för sig, gafflar för sig osv.

Steg 2

Sen tar du en av högarna med bestick och lägger i en handduk och gör ett ”paket” av handduken.  Om du vill kan du använda ett gummiband, snöre eller tejp så att handdukarna med besticken inte vecklar ut sig eller ramlar ut under själva flytten.

Steg 3

Sista steget är att ta alla ”handdukspaken” med bestick och lägga i en flyttkartong, påse eller låda så du vet vart besticken är sen när det är dags att packa upp dom igen.

En av de saker som kan upplevas som svårt att packa vid en flytt är alla bestick som man har. Besticken består oftast av knivar, gafflar, små skedar och större skedar och dom är ofta många i antal och dessutom små i jämförelse med t.ex en kastrull.

Finns det några andra sätt man kan packa sina bestick på?

Ja det finns flera sätt att packa sina bestick på och inget sätt är varken rätt eller fel. Om man inte vill packa sina bestick i handukar så kan man bland annat låta dom ligga kvar i besticklådan. En besticklåda är en sorts bestickförvaring i form av en bricka eller lådinsats som man lägger alla besticken i.

Jättebra tänker ni och sen kommer ni på att då kan ju besticken fara runt och ramla ut. Ja det kan dom och då tar man plastfolie som man plastar in besticklådan med och vips så har du packat alla dina bestick på en gång samtidigt som du enkelt kan lägga ner dom i en flyttkartong.

Med dessa tips om hur du packar dina bestick när du flyttar kan du vara säker på att dina gafflar, knivar och skedar kommer att komma med i din flytt utan att du tappar bort några.

Du kanske också är intresserad av: