8 saker du kan göra innan flyttfirman kommer

Att ta hjälp av en flyttfirma när man ska flytta är både smidigt och enkelt plus att du själv slipper fixa med transport, bärhjälp och den stress som oftast kan uppstå vid en flytt. Men finns det några saker som man behöver göra innan för att förbereda inför flytten innan flyttfirman kommer?

Ja det finns några saker som man kan göra innan flyttfirman kommer som också kan vara bra att göra. Som exempel så kan det vara bra att vara förberedd så att när flyttfirman kommer så är allt färdigt för att packas eller flyttas.

I det här inlägget så kommer vi att dela med oss av 8 saker du kan göra innan flyttfirman kommer.

Våra tips på 8 saker du kan göra innan flyttfirman kommer

1. Gör en lista över vad som ska packas och vad som inte ska packas

Att göra en lista över vad du ska packa och vad du inte ska packa är ett bra sätt att se till att du inte glömmer något när flyttfirman ska hjälpa dig att packa.

När du gör din lista bör du tänka på följande:

  • Vilka saker använder du dagligen?
  • Vilka föremål är oersättliga eller sentimentala?
  • Vilka föremål är stora och/eller skrymmande?
  • Vilka föremål behöver du ha tillgång till omedelbart efter flytten?

2.Packa ner alla privata saker och ägodelar som du inte vill  flyttfirman ska se eller hantera

Innan flyttfirman anländer är det en bra idé att packa undan alla personliga föremål eller ägodelar som du inte vill att de ska se eller hantera. Det kan till exempel handla om smycken, personliga dokument, intimprodukter och mediciner.

3.Packa en väska med saker som du kommer att behöva under dagen som mediciner, ombyte av kläder som du kan behöva etc

Att packa en väska med saker som du kommer att behöva under dagen är ett bra sätt att se till att du har allt du behöver när flyttfirman kommer.  Det kan handla om mediciner, ombyte av kläder och andra saker som du kan behöva under flytten.

4. Samla alla saker som du inte ska ha med dig på ett och samma ställe

Att samla alla saker som du inte tar med dig på ett ställe är ett bra sätt att se till att de inte packas med av misstag. Det kan handla om saker som ska ges bort, doneras eller kastas.

5. Se till att det finns en fri väg för flyttfirman att komma in och ut utan hinder

Det är viktigt att se till att det finns en fri väg för flyttfirman att ta sig in och ut ur ditt hem utan hinder. Detta kan innebära att flytta bilar ur vägen, ta bort eventuella hinder i vägen och informera grannar så att dom vet att flyttfirman kommer så dom inte ställer sig ivägen.

6. Hitta en plats för dina husdjur och barnvakt som kan passa dina barn eller djur under flytten

Om du har husdjur eller barn är det viktigt att hitta en plats där de kan va under flytten så att de inte är i vägen eller hamnar under fötterna på de som hjälper dig att flytta.

7. Ta fram extra nycklar som flyttfirman kan använda

Om du har en extra uppsättning nycklar kan det vara bra att ge dem till flyttfirman så att de kan komma in i ditt hem på dagen utan att behöva störa dig.

8. Gör en sista koll så att allt är förberett inför att flyttfirman kommer

Att göra en sista kontroll för att se till att allt är klart för flyttfirman är ett bra sätt att undvika överraskningar eller problem när de kommer.

Du kanske också är intresserad av: