0150-48 54 01

Så här långt innan bör du kontakta en flyttfirma

Att ta hjälp av en flyttfirma när man ska flytta underlättar mycket vilket gör att det går fortare och mindre stressigt med allt som ska göras. Men hur långt i förväg bör du kontakta en flyttfirma? I det här inlägget så kommer vi att försöka att besvara den frågan.

Aspekter att ta hänsyn till när du ska boka in en tid med en flyttfirma för din flytt

Innan vi dyker ner i hur långt tid innan man bör kontakta en flyttfirma så behöver vi kolla på några aspekter som kan påverka hur lång tid innan du måste kontakta en flyttfirma. Det första som du behöver kolla på hur stor din flytt är, om det är en mindre eller större.

Är det en större bohagsflytt som dessutom ska transporteras en längre bit så kan det vara bra att vara tidigt ute med bokningen. Om du däremot ska flytta ett mindre bohag eller kontor inom samma område eller stad så räcker det med några veckor innan.

En annan aspekt som också spelar in är vad för säsong det är. Bokningarna för flyttfirmor kan se lite olika ut beroende på om det är vintersäsong eller sommarsäsong. Generellt sett är de mest hektiska månaderna för flyttningar mellan maj och september. Vädret är vackrare under dessa månader och därför så väljer folk oftast att flytta när det är varmt och fint väder.

Då bör du kontakta en flyttfirma under sommarsäsongen

För dig som ska flytta under den populäraste säsongen för flyttningar alltså under sommarsäsongen så kan det vara bra att vara ut 2 till 3 veckor innan. Om du har ett större bohag eller kontor som ska flyttas så är det bäst att kontakta flyttfirma 3 till 4 veckor i förväg.

Då bör du kontakta en flyttfirma under vintersäsongen

Har du istället planerat att flytta under vintersäsongen så behöver du inte vara ute i lika god tid som på sommaren då det är lågsäsong för många flyttfirmor. På vintern så bör du kontakta en flyttfirma 1 till 2 veckor innan och om det gäller ett större flyttlast så är 2 till 3 veckor lagom.

Vad händer om du måste flytta med kort varsel?

Om omständigheterna gör att du måste flytta med kort varsel (t.ex. om du blir vräkt) ska du inte misströsta – det finns fortfarande många alternativ tillgängliga för dig. Många flyttfirmor erbjuder tjänster samma dag eller nästa dag för personer i denna situation.

Du kanske måste betala lite mer för dessa tjänster, men det är värt det om du slipper oroa dig för alla dina tillhörigheter.

Slutsats

När det gäller flyttning är det viktigt att kontakta en flyttfirma i god tid. Hur långt i förväg du behöver kontakta en flyttfirma kan avgöras på t,ex hur stor din flytt är och vilken säsong det är.

Om du flyttar under sommarmånaderna bör du till exempel kontakta en flyttfirma 2-3 veckor i förväg. Om du flyttar under vintermånaderna räcker det i allmänhet med 1-2 veckor. Om du behöver flytta med kort varsel finns det fortfarande många flyttfirmor som erbjuder tjänster samma dag eller nästa dag.

Men om du fortfarande inte känner dig säker på när du ska boka in en flytt så kan ni kontakta oss på Flyttstädtjänst.se så hjälper vi er med att planera din bokning av din flytt.

Du kanske också är intresserad av: