Hur du kan minska kostnaden för din flytt: tips och tricks för att spara pengar

Ska du flytta och vill minska på kostnaderna för flytten? Då är det här inlägget för dig! Här kan du ta del av olika tips och tricks som du kan göra för att minska och spara pengar när du ska flytta.

Planera din flytt i god tid

Genom att planera sin flytt kan man spara både tid och pengar. Börja med att göra en lista över allt du måste göra och när du måste göra det senast. Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig organiserad och du slipper hyra släp eller boka en flyttfirma i sista sekund.

En annan fördel med att planera din flytt i god tid innan du ska flytta är att du hinner kolla upp och boka en flyttfirma under låg eller högsäsong vilket gör att du får ett större utbud av lediga flyttfirmor att välja på med lägre priser.

Sälj eller donera saker som du inte längre behöver

Att skänka bort eller sälja dina tillhörigheter som du inte är i behov av eller inte vill ha längre är också ett bra sätt att rensa upp i hemmet före flytten och sakerna kan komma till nytta för någon annan.

Du kan ha en loppis, sälja saker på nätet via t,ex Blocket eller till och med donera dem till välgörenhet och samtidigt få in pengar och mindre saker att flytta .

Ta hjälp av vänner och familj

Att ta hjälp av vänner och familj kan vara ett bra sätt. De  kommer sannolikt vara glada att hjälpa dig samtidigt som det kommer kosta mindre eftersom du inte behöver anlita en professionell flyttfirma.

När man tar hjälp av t,ex vänner, nära familj eller släktingar så är det viktigt att det fungera smidigt med logistiken och kommunikationen. Se till att du planerar hela flytten och att dela ut uppgifter så att det inte blir några missförstånd eller oklarheter för dom som hjälper dig att flytta.

Genom att vara tydlig och ha en plan för hela flytten gör att den kommer att gå smidigare men också göra att ni undviker onödiga diskussioner och sura miner. Glöm bara inte att tacka för hjälpen och bjuda på den ”obligatoriska” flytt pizzan.

Flytta inte allt på en gång utan gör det i omgångar

Sista tipset som vi vill dela med oss av är att man inte tar och flyttar allt på samma dag utan att man istället delar upp det så att man tar lite i taget. Detta kan vara särskilt användbart om du bor i ett stort hus eller har många tillhörigheter.

Att sprida ut flytten över några dagar eller till och med veckor kan också bidra till att minska stressnivån och göra den mer hanterbar. Och om du inte flyttar alltför långt bort kan du alltid göra flera resor för att transportera allting.

Vi hoppas att du fann dessa tips och tricks hjälpsamma och att de hjälper dig att spara pengar på din flytt!