Tips när du ska planera din flytt

När du ska planera din flytt kan tanken på att packa ihop alla dina tillhörigheter och lasta dem i en flyttbil vara minst sagt skrämmande, för att inte tala om all tid och ansträngning som krävs för att planera själva flytten. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig.

Här är våra bästa tips för att planera din flytt så att den går så smidigt som möjligt.

1. Börja tidigt

Det kan tyckas uppenbart, men ju tidigare du börjar planera din flytt, desto bättre. Det ger dig inte bara mer tid, och att det hjälper dig att få ordning på allt, men också att minska din stressnivå.

2. Gör en lista

Att göra en lista över allt du behöver göra är ett bra sätt att hålla koll och se till att du inte glömmer något viktigt. Se till att ta med både stora och små uppgifter, som att packa dina tillhörigheter, säga upp försäkring eller flytta den  och vidarebefordra din post.

3. Få offerter

Om du planerar att anlita en flyttfirma är det viktigt att få offerter från flera olika företag för att försäkra dig om att du får det bästa priset. Välj dock inte bara det billigaste alternativet, se till att du läser recensioner och kontrollerar att de är välrenommerade och pålitliga.

4. Meddela alla

Några veckor innan du flyttar ska du meddela alla som behöver veta om din adressändring. Det gäller bland annat vänner och familj och andra tjänster som inte räknas in som myndigheter. Detta kan vara allt ifrån mobiloperatörer, internetleverantörer och andra företag och organisationer du är registrerad i. 

5. Packa smart

När du packar dina saker ska du se till att göra det på ett sätt som är både effektivt och organiserat. Ett bra tips är märk alla dina lådor med både innehåll och rum, så att du lättare kan packa upp dem när du kommer till ditt nya hem.

6. Ändra din adress

När du har flyttat får du inte glömma att göra en adressändring så att skatteverket meddelas att du har bytt bokföringsadress. Det är viktigt att göra en adressändring då det är en skyldighet och olagligt att inte göra det.

Gör du inte detta så kan du riskera att få böta eller i värsta fall fängelse plus att du kan missa viktig post från t,ex sjukhus och vårdcentraler.

7. Ha en plan

På själva flyttdagen ska du se till att du har en plan och att alla inblandade vet vad de ska göra. På så sätt undviker du förvirring och ändringar i sista minuten.

Vi hoppas att dessa tips har varit till hjälp! Att flytta kan vara en stressig tid, men med rätt planering kan det vara en lättnad. Lycka till!

Du kanske också är intresserad av: