Hur packar man kläder vid flytt

Om du behöver tips för hur man packar kläder inför en flytt, är du på rätt ställe. Att organisera kläder under en flytt kan göras på olika sätt. Vissa väljer att enkelt slänga ner kläder i sopsäckar medan andra föredrar att behålla kläderna i sina förvaringsmöbler när de flyttar.

Här är ett tips för att undvika skrynkliga kläder och den extra vikt de skapar när du förvarar dem i möblerna du sen ska bära. Packa kläderna i flyttkartonger, på så sätt kan du också lättare identifiera vilken låda den vackra klänningen packades i.

Inte övertygad ännu? Här nedan kan du läsa om fördelarna med att packa dina kläder i en flyttkartong och hur du steg för steg gör det.

Fördelarna med att packa sina kläder i en flyttkartong

När du flyttar har du väldigt mycket att tänka på. Hur ska du transportera dina tillhörigheter? Hur ska du packa dem så att de kommer fram till ditt nya hem i ett stycke? För många människor är en av de mest utmanande uppgifterna att packa sina kläder. Men det behöver det inte vara.

Det finns flera fördelar med att packa kläderna i lådor när du flyttar:

  • Det är lättare att transportera kläderna i lådor än i väskor och påsar.
  • Lådor skyddar dina kläder från att skrynklas eller skadas.
  • Du kan lätt se vad som finns i varje låda, vilket gör uppackningen mycket enklare.
  • Du kan enkelt stapla lådorna på varandra vilket gör att de tar mindre plats.

Steg för steg hur du gör för att packa dina kläder i en flyttkartong

Nu när du känner till fördelarna med att packa dina kläder i en flyttkartong är det dags att lära dig hur du gör det. Här är en steg-för-steg-guide:

1. Börja med att sortera dina kläder.

Det första steget är att sortera dina kläder. Det innebär att du t,ex delar in dem i olika kategorier. Som exempel så kan man dela upp kläderna efter årstiderna. Då blir det enklare att hålla kolla på alla kläderna och det är inte akut att packa upp vinterkollektion om det t.ex är sommar.

Genom att göra så här sparar du tid och behöver inte packa upp allt på en gång om du inte vill eller orkar det.

2. Vik ihop kläderna och packa det tyngsta i botten

Det andra steget är att du tar alla dina kläder från t.ex vinterns kollektion och viker dom och lägger dom på en plan yta så att du lättare kommer åt dom. När alla kläderna är vikta tar du det tyngsta plagget och lägger det i botten på flyttkartongen.

Ta sedan några fler plagg som inte väger lika mycket och fortsätt att packa så att de tyngsta plaggen hamnar i botten och de lättare hamnar högst upp.

3. Tejpa och märk upp flyttkartongen, sen repetera

Det sista steget är att stänga lådan och tejpa igen den. Märk sedan lådan med innehållet så att du lätt kan hitta det du letar efter när du ska packa upp alla dina kläder. Sen är det bara att fortsätta tills alla dina kläder är packade.

Du kanske också är intresserad av: