Packa tallrikar vid en flytt

När du packar inför en flytt är tallrikarna en av de saker som lätt kan gå sönder då dom är ömtåliga och inte är så lätt packade. I det här inlägget kommer vi att dela med oss av några tips på hur du kan göra när du ska packa ner dina tallrikar.

Allt du behöver är en rymlig flyttkartong med en stark botten, gamla tidningar eller packpapper och handdukar eller andra mjuka material som kommer fungera som utfyllnad.

Gör så här när du packar din tallrikar

Här kommer vi steg för steg berätta hur du kan göra när du ska packa dina tallrikar.

Steg 1.  Ta fram alla tallrikar och sortera efter storlek

Första steget är att samla alla tallrikar som ska packas ned och sortera dem efter storlek. Genom att sortera dem efter storlek så blir det enklare när du ska ta alla de stora och tunga tallrikarna och lägga i botten på kartongen.

Steg 2. Linda in tallrikarna med packpapper eller tidningspapper

Nu när du har sorterat upp alla tallrikarna efter storlek så börjar du med att linda in tallrikarna med packpapper eller tidningspapper. Packa som små ”paket” av dom. När en tallrik är inlindad så sätter du ner den med öppningen av pappret i botten så att den inte kan veckla upp sig och göra likadant på nästa.

Ett annat alternativ är att du packar 2 tallrikar i samma papper genom att vika pappret och sedan lägga på nästa tallrik på det.

Steg 3. Placera de tyngsta tallrikarna i botten

När alla tallrikarna är inlindade och redo för att sättas ner i en kartong så tar du de tyngsta tallrikarna först och lägger dem i botten. Detta för att se till att de tyngre tallrikarna ligger i botten så att de inte krossar de lättare tallrikarna när de flyttas.

Steg 4. Fyll upp tomrummet i flyttkartong med handdukar eller andra mjuka material

Sista steget när du har packat ned alla tallrikarna i flyttkartongen är att fylla upp tomrummet i kartongen så att inte tallrikarna kan röra sig under transporten. Desto tightare packade tallrikarna är desto mindre risk är det att dom går sönder om en kartong välter eller tappas av misstag vid flytten.

Genom att använda packpapper eller tidningspapper för att slå in tallrikarna och fylla upp eventuellt tomma utrymmen i flyttkartongen kan du minimera risken för att de skadas under transporten.

Du kanske också är intresserad av: