Hur man packar glas vid en flytt

En av alla saker som kan vara knepigt att packa när man ska flytta är alla glas som är ömtåliga och lätt kan gå sönder. I det här inlägget kommer vi att dela med oss av lite tips på hur du kan göra när du ska packa dina glas så att dom inte går sönder under flytten.

Gör så här för att skydda dina glas från att gå sönder när du packar ned dem

Här nedan kommer vi att gå igenom steg för steg hur du kan göra när du ska packa ner dina glas i samband med en flytt. Men först kollar vi på lite saker som kan vara bra att ha innan vi sätter igång att packa dina glas.

Du behöver:

  • En eller flera flyttkartonger med en stark botten
  • Massor av gamla tidningar eller packpapper
  • Mjukt material i form av handdukar, filtar, bubbelplast eller liknande
  • En märkpenna
  • Tejp

Steg 1.  Hitta en flyttkartong med en stark botten

Börja med att hitta en flyttkartong som har en tillräckligt stark botten för att hålla upp vikten av alla dina glas som du ska packa. Det är bästa är om flyttkartongen har ett lock, men om den inte har det så kan man göra ett eget ”lock” med hjälp av en handduk eller liknande.

Steg 2.  Ta fram alla dina glas och sortera dom

Det andra steget är att ta fram alla de glas som ska packas och sortera dem efter storlek och hur ömtåliga de är. Ett tips är att sätta alla robustar dricksglas i en sektion och de mer ömtåliga glasen som vinglas, ölglas, vaser och champagneglas i en egen sektion.

Steg 3. Paketera de mindre ömtåliga glasen med tidningar eller packpapper

När du har sorterat dina glas är det dags att börja packa dem. Börja med att ta de mindre ömtåliga glasen och slå in dem var för sig i tidningspapper eller förpackningspapper. Se till att varje glas är ordentligt insvept så att inget av glaset syns.

Placera dom sedan i flyttkartongen och lägg en filt eller något annat mjukt material längs med botten och kartongens kanter. Detta kommer att skydda glasen att skadas från stötar.

Steg 4.  Paketera de mer ömtåliga glasen i tidningingar eller packpapper

När alla de mindre ömtåliga glasen är paketerade och nedpackade i flyttkartongen så gör du likadant med resterande glas. Om du har ett vinglas eller ett större glas med en fot så kan det vara bra att paketera glaset fot för sig och sen toppen på glaset med ytterligare tidningspapper eller packpapper.

Lägg sedan en handduk över de mindre ömtåliga glasen. Sen är det bara att fylla på med de resterande glasen. Tänk på att desto tightare packade glasen är desto mindre kan dom röra sig och riskera att gå sönder.

Steg 5. Förslut och märk upp flyttkartongen med glas

Sista steget när alla glasen är paketerade och nedpackade i flyttkartongen är att stänga flyttkartongen med tejp och märk den sedan med exempel  ”Ömtåligt glas” så att du eller flyttfirman vet att den ska hanteras med extra försiktighet.

Du kanske också är intresserad av: