När du flyttar korta sträckor – Att tänka på

När man ska flytta så är planeringen och organisation av alla saker viktigt men också att genomföra själva flytten. En sak som kan vara bra att tänka på när du ska flytta en kortare sträcka är att du kan göra flera resor till din nya bostad i stället för att försöka flytta allt på en gång.

7 tips för dig som ska flytta en kortare sträcka

Här är några tips på saker som kan vara bra att tänka på när du flyttar korta sträckor.

1. Planera din flytt i förväg

Det första tipset som vi vill dela med oss är att planera din flytt i förväg. Genom att planera flytten i förväg kan du organisera allt bättre, undvika stressiga situationer och utnyttja din tid och dina resurser på bästa sätt.

Som exempel så kan man planera att man flyttar t,ex allt i förrådet först och sen ta ett rum i taget och avsluta med kök och sovrum.

2. Gör en rensning bland alla saker som du inte vill ha med dig men kasta inte för mycket

Många tenderar att slänga saker helt i onödan grundat på att det kommer ta mycket plats och att man ”kan ju faktiskt klara sig utan den där stora krukan som man fick av mormor i somras” som ett exempel.

Men här kan det vara bra att inte slänga för mycket då det är en kortare sträcka vilket gör att det går och blir inte lika dyrt att ta flera flyttlass på samma dag.

3. Flytta lite i taget

Vårt tredje tips till dig som ska flytta kortare sträckor är att flytta lite i taget. Varför samla på sig massa onödig ångest och stress för att sedan flytta allt på samma dag när man kan ta lite då och då.

Genom att dela upp flytten över t,ex en månad så kan man ta rum för rum eller ta med sig lite saker som ska med i flytten när man ändå är i närheten.

4. Anlita en flyttfirma

Om du ska flytta många saker eller om du inte känner för att göra flera resor kan det vara en bra idé att anlita en flyttfirma som hjälper dig med din flytt. På så sätt kan du spara av din egna tid och slipper att planera, fråga runt om bärhjälp av familj och vänner och köra fram och tillbaka med alla sakerna.

Vill du ha snabb och smidig hjälp så kan vi på flyttstadtjanst.se hjälpa dig.

5. Packa lätt

Att packa lätt är en bra idé oavsett hur långt du flyttar. Men om du bara flyttar en kortare sträcka kan det vara lättare att t,ex packa dina saker i väskor, påsar och inte packa dina saker så att  de tar mycket plats.

Det är också lättare att flytta lättare saker och du kan göra det själv utan att behöva be om hjälp från andra.

6. Märk upp allt

Att märka allt kan vara en bra idé, särskilt om du ska flytta många saker eller om du har svårt att komma ihåg var allting finns. Genom att märka lådorna eller påsarna med vad som finns i dem och vart de hör hemma så blir det lättare för både dig och andra att hitta det ni söker.

7. Be grannar, vänner och familj om hjälp

Sista tipset är att be dina grannar, vänner eller familj om hjälp. Det är alltid trevligt att ha någon som hjälper dig med flytten, oavsett om det bara handlar om att bära saker eller hjälpa dig att planera och organisera allt.

Du kanske också är intresserad av: