När ska man flytta ihop? 7 tecken på att det är dags

Att flytta ihop är en betydande milstolpe i alla relationer. Det är ett beslut som bör tas noggrant och utan påskyndande. Men hur kan ni vara säkra på att ni är redo?

Om ni har pratat ihop er ordentligt och redo att ta på er det extra ansvar som ett samboförhållande innebär kan ni vara redo flytta ihop. Det innebär bland annat att ta ett delat ansvar för hushållets ekonomi och gemensamma räkningar, städning, tvätt och andra hushållsuppgifter. Men också känslor och respekt för varandras gränser. 

Men om ni inte är riktigt säker så kommer vi i det här inlägget att kolla på 7 tecken på när det är dags att ta steget och flytta ihop med din partner.

7 tecken på att det är dags för att flytta ihop

Här nedan så har vi samlat ihop sju olika tecken som kan antyda att det är dags för att ta steget och bli sambos. Dessa sju tecken kanske inte stämmer överens med alla men kan generellt ge er en indikation på att det kan vara dags.

1. Ni är redo att ta mer ansvar över er gemensamt

Om ni är redo att ta på dig det extra ansvar som samboende innebär är det förmodligen dags att flytta ihop. Detta inkluderar att ta på sig ett delat ansvar för hushållets ekonomi och gemensamma räkningar, städning, tvättning och andra hushållsuppgifter.

2. Ni har båda pratat om det och känner likadant

Om ni båda har pratat om att flytta ihop och ni känner likadant inför det är det förmodligen dags att ta nästa steg. Det är viktigt att ni båda är helt säkra på att detta beslut är rätt för er eftersom det kan skada relationen eller andra aspekter som eget boende medför .

3. Ni har träffats ett tag och det känns som nästa naturliga steg

Om ni har dejtat ett tag och det känns som nästa naturliga steg är det förmodligen dags att flytta ihop. Detta gäller särskilt om ni redan tillbringar mycket tid hemma hos varandra och det funkar bra.

4. Ni vill tillbringa mer tid tillsammans

Om ni känner att ni vill tillbringa mer tid med din partner och det blir allt svårare att vara ifrån varandra kan det vara dags att flytta ihop. På så sätt kan ni ha kvalitetstid tillsammans varje dag i stället för att bara träffa varandra på helgerna eller på kvällarna.

5. Ni är redo för ett mer engagerat förhållande

Om ni båda är redo för ett mer engagerat förhållande är nästa steg ofta att flytta ihop. Det visar att ni båda menar allvar med förhållandet och är villiga att göra ett långsiktigt åtagande.

6. Ni kan inte tänka er att leva åtskilda från varandra

Om ni inte kan tänka er att bo åtskilda från varandra kan det vara dags att flytta ihop. Detta gäller särskilt om ni redan har försökt bo åtskilda men insett att det inte går att bo som särbos då ni mår bättre tillsammans.

7. Ni tillbringar redan den mesta tiden tillsammans ändå

Om ni redan tillbringar den mesta tiden tillsammans kan det vara dags att flytta och bo tillsammans. Detta gäller särskilt om ni tycker att ni alltid är hemma hos varandra och att det känns som ett hem när ni är där.

Detta är bara några tecken på att det kan vara dags att flytta ihop. Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något rätt eller fel svar och att ni bör fatta det beslut som är rätt för er och ert förhållande.

Du kanske också är intresserad av: