Rensa och städa på vinden 12 tips

När du flyttar är en av de saker du måste tänka på är vad du ska göra med din vind. Om det är stökigt kan det vara en riktig plåga att flytta ut allting och göra det klart för flyttfirman. Men genom att rensa och städa på vinden innan du flyttar kommer att göra processen mycket enklare.

Därför kan det vara bra att rengöra och städa vinden när du anlitar en flyttfirma

1. Första intrycket är viktigt

När flyttfirman anländer kommer de att ta en titt på din bostad och bilda sig en uppfattning av dig som person. Om de ser en stökig och rörig vind kommer de att tro att du är oorganiserad .

Om de däremot ser en snygg och städad vind kommer de att veta att du är organiserad och kan ta hand om saker och ting. Det första intrycket är viktigt, så se till att du ger dem rätt intryck genom att ha en ren vind.

2. En ren vind är en säkrare vind 

Om din vind är fullproppad med lådor och gamla möbler blir det svårare för flyttfirman att flytta runt på ett säkert sätt. De kan snubbla och falla, eller ännu värre, skada sig om det finns vassa kanter som sticker ut under en hög med lådor.

En ren vind är en säker vind, och det är precis vad du vill ha när det kommer folk för att flytta dina saker.

3. Det sparar tid (och pengar) 

Om du överlåter åt flyttfirman att städa din vind kommer de att ta betalt per timme för sina tjänster – och det kommer att ta längre tid för dem att göra ett grundligt arbete i ett rörigt utrymme.

Så varför inte spara lite pengar (och besvär) genom att göra det själv i förväg? Det tar bara en timme eller två högst, och det kommer att vara värt det .

4. Man vet aldrig vilka gömda skatter man kan hitta 

När tog du senast en ordentlig titt på din vind? Om det har varit ett tag sedan (eller om du aldrig riktigt har tagit dig tid att utforska), så har du nu chansen! 

När du städar ut allt gammalt skräp kan du komma att hitta några gömda skatter som du glömt bort att de ens fanns där uppe. Så ha kul med det och njut av processen – du vet aldrig vilka överraskningar som väntar dig i de dammiga gamla lådorna!

Tips på hur du kan rensa och städa din vind

Gör en plan

Det första steget är att göra upp en plan. Du måste ta reda på vad som måste göras och hur du ska göra det. Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig organiserad och fokuserad när du arbetar.

Gör dig av med allt du inte behöver

En av de största orsakerna till att vinden blir rörig är att folk sparar på saker de inte behöver. Om du aldrig kommer att använda något igen, gör dig av med det! Donera det, sälj det eller släng det. Ju färre saker du har, desto lättare blir det att flytta.

Organisera det som är kvar

När du har gjort dig av med de saker du inte behöver tar du några minuter på dig att organisera det som är kvar. Det gör det mycket lättare att hitta saker när du behöver dem och gör det oändligt mycket enklare att packa inför flytten 

Städa upp all röra

Om det finns spill eller fläckar på din vind är det dags att städa upp dem nu. Det sista du vill är att dina tillhörigheter ska förstöras under flytten för att du inte tog hand om dem i förväg! 

En liten del planering och förberedelser räcker långt när du förbereder dig för en flytt. Så ta dig tid att rensa och städa på vinden innan den stora dagen. Lita på oss, du kommer att bli glad att du gjorde det!

Du kanske också är intresserad av: