Det som ofta glöms bort vid en flyttstädning

När du flyttar är det viktigt att göra en noggrann städning för att lämna bostaden ren och fräsch åt nästa person. Det är lätt att glömma vissa detaljer som inte var uppenbara vid första anblicken. Nedan har vi sammanställt en lista med de vanligaste sakerna som ofta förbises vid en egen utförd flyttstädning.

Detta är saker som man inte alltid tänker på, men som är viktigt att inte glömma av

1. Rengöring av kyl och frys

När du städar efter en flytt är det viktigt att inte glömma att rengöra kyl och frys. Detta är ofta en av de sista sakerna folk tänker på, men det är viktigt att se till att dessa är rena innan de nya flyttar in så det är viktigt att ta sig tid att göra detta.

2. Tvätta alla fönster

Alla fönster bör tvättas både invändigt och utvändigt innan du flyttar. Detta gäller även ramar, lister och fönsterbänkar. Folk glömmer ofta bort att rengöra utsidan av fönstren, men det är lika viktigt som att rengöra insidan.

3. Rengöring av ugn och spishäll

Ugnen och spisen är två av de svåraste apparaterna att rengöra. Det kan vara jobbigt att få bort all smuts och ingrott fett, men det är viktigt att göra det innan du flyttar. Det finns några olika sätt att rengöra dessa på:

  • För ugnen kan du använda ugnsrengöring. Detta är en spray som du kan köpa i de flesta butiker. Den kommer att hjälpa till att lösa upp all smuts och fett inuti ugnen. Var noga med att följa instruktionerna på flaskan, eftersom vissa produkter kräver att du låter den verka en viss tid.
  • För spisen kan du använda ättika och bikarbonat. Detta är också två produkter som du kan köpa i de flesta butiker som är skonsamma och effektiva rengöringsmedel. Gör helt enkelt en pasta av de två ingredienserna och skrubba den på spisplattan. Låt det stå i några minuter innan du torkar av det med en fuktig trasa.

4.Torka av alla väggar, dörrar och dörrkarmar

För att säkerställa att ditt nya hem blir rent och fräscht efter flytten är det avgörande att rengöra väggar, dörrar och dörrkarmar noggrant. Dessa områden förbises ibland, men att se till att de är rena innan inflyttningen är viktigt. Dammet ansamlas lätt på dessa ytor, så det är värt att lägga ner tid på att torka av dem ordentligt.

5.Rengöring och desinficering av badrum och dusch

Det är viktigt att rengöra och desinficera badrum och duschar innan du flyttar ut ur bostaden. Detta är ofta en av de sista saker som folk tänker på, men det är viktigt att se till att dessa områden är rena innan nya hyresgäster flyttar in. Smuts och bakterier kan lätt byggas upp i dessa områden, så det är viktigt att ta sig tid att desinficera dem.

6.Städning av tvättstugan

Det är i tvättstugan som du tvättar din tvätt, så det är viktigt att se till att den är ren och fri från smuts och bakterier. Dessutom är det många som glömmer bort detta område när de flyttar, men att se till att tvättstugan är ren bör ges lika stor betydelse som alla andra områden i huset.

7. Damma av armaturer, takfläktar och golvlister

Armaturer, takfläktar och golvlister glöms ofta bort när man städar vid flytt. De kan lätt bli dammiga och smutsiga, så det är viktigt att du tar dig tid att damma av dem innan du lämnar över nyckeln till nya ägaren eller hyresvärden.

När du städar vid flytt är det viktigt att komma ihåg alla dessa saker som lätt kan glömmas bort. Det handlar bland annat om att rengöra kylskåp och frys, tvätta alla fönster in- och utvändigt, rengöra ugn och spishäll, torka av alla väggar, dörrar och dörrkarmar, rengöra och desinficera badrum och duschar samt damma av armaturer, takfläktar och golvlister.

Vill du slippa städningen och ha hjälp med din flyttstädning så kan vi på Flyttstadtjanst.se hjälpa dig med det.

Du kanske också är intresserad av: