Det som ofta glöms bort vid en flyttstädning

När man flyttar så gör man också en städning så att bostaden man har bott i är ren och fräsch för den som flyttar in efter dig. Det är lätt att man glömmer bort några saker som man inte tänkte på när man gjorde sin städning. Här nedan har vi gjort en lista med de vanligaste sakerna som oftast glöms när man utför en flyttstädning själv.

Detta är saker som man inte alltid tänker på, men som är viktigt att inte glömma av

1. Rengöring av kyl och frys

När du städar efter en flytt är det viktigt att inte glömma att rengöra kyl och frys. Detta är ofta en av de sista sakerna folk tänker på, men det är viktigt att se till att dessa är rena innan de nya flyttar in så det är viktigt att ta sig tid att göra detta.

2. Tvätta alla fönster

Alla fönster bör tvättas både invändigt och utvändigt innan du flyttar. Detta gäller även ramar, lister och fönsterbänkar. Folk glömmer ofta bort att rengöra utsidan av fönstren, men det är lika viktigt som att rengöra insidan.

3. Rengöring av ugn och spishäll

Ugnen och spisen är två av de svåraste apparaterna att rengöra. Det kan vara jobbigt att få bort all smuts och ingrott fett, men det är viktigt att göra det innan du flyttar. Det finns några olika sätt att rengöra dessa på:

  • För ugnen kan du använda ugnsrengöring. Detta är en spray som du kan köpa i de flesta butiker. Den kommer att hjälpa till att lösa upp all smuts och fett inuti ugnen. Var noga med att följa instruktionerna på flaskan, eftersom vissa produkter kräver att du låter den verka en viss tid.
  • För spisen kan du använda ättika och bikarbonat. Detta är också två produkter som du kan köpa i de flesta butiker som är skonsamma och effektiva rengöringsmedel. Gör helt enkelt en pasta av de två ingredienserna och skrubba den på spisplattan. Låt det stå i några minuter innan du torkar av det med en fuktig trasa.

4.Torka av alla väggar, dörrar och dörrkarmar

När du städar efter en flytt är det viktigt att se till att alla väggar, dörrar och dörrkarmar torkas av. Detta är ofta en av de sista saker som folk tänker på, men det är viktigt att se till att dessa områden är rena innan man flyttar . Smuts och damm kan lätt samlas på dessa ytor, så det är viktigt att ta sig tid att torka av dem.

5.Rengöring och desinficering av badrum och dusch

Det är viktigt att rengöra och desinficera badrum och duschar innan du flyttar ut ur bostaden. Detta är ofta en av de sista saker som folk tänker på, men det är viktigt att se till att dessa områden är rena innan nya hyresgäster flyttar in. Smuts och bakterier kan lätt byggas upp i dessa områden, så det är viktigt att ta sig tid att desinficera dem.

6.Städning av tvättstugan

Det är i tvättstugan som du tvättar din tvätt, så det är viktigt att se till att den är ren och fri från smuts och bakterier. Dessutom är det många som glömmer bort detta område när de flyttar, men att se till att tvättstugan är ren bör ges lika stor betydelse som alla andra områden i huset.

7. Damma av armaturer, takfläktar och golvlister

Armaturer, takfläktar och golvlister glöms ofta bort när man städar vid flytt. De kan lätt bli dammiga och smutsiga, så det är viktigt att du tar dig tid att damma av dem innan du lämnar över nyckeln till nya ägaren eller hyresvärden.

När du städar vid flytt är det viktigt att komma ihåg alla dessa saker som lätt kan glömmas bort. Det handlar bland annat om att rengöra kylskåp och frys, tvätta alla fönster in- och utvändigt, rengöra ugn och spishäll, torka av alla väggar, dörrar och dörrkarmar, rengöra och desinficera badrum och duschar samt damma av armaturer, takfläktar och golvlister.

Vill du slippa städningen och ha hjälp med din flyttstädning så kan vi på Flyttstadtjanst.se hjälpa dig med det.

Du kanske också är intresserad av: