Här kan du hyra stora flyttsläp

Att hyra stora flyttfordon ger dig inte bara mer kontroll över flytten, utan kan också vara ett ekonomiskt förnuftigt val. Med rätt fordonsstorlek kan du effektivt och organiserat transportera alla dina ägodelar. Det ger dig friheten att själv planera flytten utan att behöva anlita professionell hjälp.

Oavsett om du flyttar till ett nytt boende inom samma stad eller tar ett stort steg och flyttar till en annan del av landet, kan informationen i denna guide hjälpa dig att hitta vart man kan hyra stora flyttsläp.

Varför hyra stora flyttsläp?

Att hyra stora flyttsläp kan vara ett smart val när du behöver flytta mycket gods, oavsett om det är inom samma stad eller till en helt annan region. Här är några djupgående fördelar som kan hjälpa dig att förstå varför detta alternativ kan vara rätt för dig:

 • Utrymme: Stora släp ger gott om plats för möbler och lådor 📦

Stora flyttsläp erbjuder en generös mängd utrymme som kan rymma allt från dina största möbler till de minsta prydnadsföremålen. Med rätt planering och paketering kan du få plats med hela ditt hushåll på ett organiserat och säkert sätt. Dessutom minskar risken för skador på dina ägodelar, eftersom allt kan packas stabilt utan att trängas.

 • Flexibilitet: Du bestämmer tid och plats för hämtning och lämning 🕒

När du hyr stora flyttsläp har du full kontroll över tid och plats för hämtning och lämning. Detta betyder att du kan planera din flytt enligt din egen tidsplan, utan att behöva anpassa dig efter en flyttfirmas schema. Om du behöver mer tid för att packa eller om flyttdagen ändras, kan du ofta justera din bokning enkelt.

Att anlita en flyttfirma kan vara bekvämt, men kostnaderna kan snabbt stiga, särskilt om du flyttar långa sträckor eller har en stor volym saker att flytta. Genom att hyra stora flyttsläp och hantera flytten själv kan du ofta spara en betydande summa pengar. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för dem som är budgetmedvetna eller som önskar mer kontroll över sina kostnader.

Var kan man hyra stora flyttsläp i Sverige?

När det kommer till att hyra stora flyttsläp så finns det ett brett urval som man kan välja mellan. Här nedan så har vi listat några av de större företagen som du kan hyra stora flyttsläp.

24Rental

På 24Rental kan du boka och hyra stora flyttsläp genom självbetjäning på obemannade depåer. 24Rental finns idag på över 30 orter runt om i Sverige, och deras filosofi är att alltid finnas till hands och redo att hyra ut släpvagnar, oavsett vilken tid på dygnet du behöver en släpvagn. Detta gör 24Rental till ett bekvämt alternativ för de som söker flexibilitet.

Oneway

Ett annat företag som erbjuder smidiga lösningar för att hyra stora flyttsläp är Oneway. Här kan du hyra stora flyttsläp, och det som sticker ut med Oneway är att du inte behöver lämna tillbaka släpvagnen på samma plats som du hämtade den.

Detta gör det smidigare om du flyttar en längre bit till en annan del av landet, sparar både tid och pengar då du inte behöver köra tillbaka släpvagnen där du hämtade ut den.

Cirkel K

Circle K är en internationell kedja av bensinstationer som också erbjuder uthyrning av stora flyttsläp. Med ett brett nätverk av stationer över hela Sverige, kan du enkelt hitta en plats nära dig för att hyra ett flyttsläp. Circle K erbjuder också olika storlekar och typer av släp, så att du kan välja det som bäst passar dina behov.

OKQ8

OKQ8 är en annan populär bensinstationskedja som har ett brett utbud av stora flyttsläp till uthyrning. Med många stationer runt om i Sverige och en enkel online-bokningsprocess, gör OKQ8 det enkelt att hyra ett släp för din flytt. De erbjuder också konkurrenskraftiga priser och olika paketalternativ, beroende på dina behov.

Preem

Preem, en av Sveriges största bensinstationskedjor, erbjuder också stora flyttsläp till uthyrning. De fokuserar på att erbjuda kvalitetssläp som är väl underhållna och säkra att använda. Preem har också ett nätverk av stationer över hela landet, vilket gör det bekvämt att hyra och lämna tillbaka släpet.

Steg för steg: Så här hyr du ett stort flyttsläp

1. Identifiera dina behov: Mät dina möbler och uppskatta hur mycket utrymme som krävs.

Innan du börjar leta efter stora flyttfordon att hyra är det viktigt att förstå dina specifika behov. Det handlar inte bara om antalet möbler du äger, utan även deras dimensioner, vikt och hur de bäst kan packas. Det första steget är att exakt identifiera vad du behöver, för att sedan kunna välja det mest lämpliga flyttfordonet för din situation. Centrala punkter inkluderar:

 • Inventera dina tillhörigheter: Skapa en lista över stora föremål och antalet lådor för att förstå ditt utrymmesbehov.
 • Välj rätt storlek på släpet: Utifrån din inventering, bestäm vilken storlek på flyttsläp som bäst matchar dina behov.
 • Överväg tillgång på hjälp: Fundera över om du behöver hjälp med lastning och lossning och planera därefter.

2. Jämför alternativ: Se över olika företag och jämför priser, villkor, och storlekar.

Att jämföra olika företag och deras erbjudanden är avgörande för att hitta det bästa flyttsläpet för dina behov. Detta inkluderar att forska online, förstå villkoren och fråga om specialerbjudanden som kan gynna dig.

 • Forska online: Använd internet för att jämföra priser och kundrecensioner mellan olika uthyrningsfirmor.
 • Förstå villkoren: Läs igenom villkoren för att förstå eventuella avgifter, begränsningar eller krav som kan gälla.
 • Fråga om specialerbjudanden: Kontakta företagen direkt för att se om det finns specialpriser eller paket som kan passa dig.

3. Boka online eller i butik: Många firmor erbjuder online-bokning för din bekvämlighet.

Bokning är inte bara en fråga om att välja ett datum och en tid. Att boka i förväg, bekräfta din bokning och veta dina alternativ för online eller in-store bokning kan göra processen smidigare.

 • Boka i förväg: Ju tidigare du bokar, desto större chans har du att få det släp du vill ha.
 • Bekräfta bokningen: Se till att du får en bekräftelse på din bokning, antingen via e-post eller i pappersform.

4. Hämta släpet: Se till att du har rätt körkort och att allt är i ordning.

Hämtning av släpet kräver förberedelse, inklusive att ha alla nödvändiga dokument redo, inspektera släpet för skador och förstå hur det fungerar om du är osäker.

 • Förbered nödvändiga dokument: Ha körkort, försäkringsbevis och eventuell annan nödvändig dokumentation redo.
 • Inspektera släpet: Kontrollera släpet noggrant för eventuella skador innan du lämnar uthyrningsplatsen och dokumentera dem om de finns.
 • Få en genomgång: Be personalen att gå igenom hur släpet fungerar om du är osäker.

5. Lämna tillbaka: Återlämna flyttsläpet i samma skick som du fick det och inom avtalad tid.

Återlämning av släpet är lika viktigt som de andra stegen och kräver att du rengör släpet, undviker sena avgifter och kontrollerar slutlig faktura för att säkerställa att allt är som det ska.

 • Rengör släpet: Se till att släpet är rent och fritt från dina personliga saker.
 • Undvik sena avgifter: Återlämna släpet i tid för att undvika extra kostnader.
 • Kontrollera slutlig faktura: Se till att alla avgifter stämmer överens med ditt avtal innan du betalar.

Några tips och råd på vägen

För dig som vill ha några extra tips och råd som kan hjälpa dig innan, under och efter att du har hyrt ett flyttsläp, så kommer här några tips:

Innan du hyr

 • Förstå dina behov: Vet exakt vad du behöver innan du börjar leta. Storleken och typen av släp, antalet dagar du behöver det, och din budget bör vara klara från början.
 • Jämför flera alternativ: Titta på olika företag och jämför priser och villkor för att hitta det bästa erbjudandet.

Under hyresperioden

 • Var försiktig på vägen: Köra ett stort flyttsläp kan vara annorlunda än din vanliga bil. Ta det lugnt, särskilt på trånga gator och i kurvor.
 • Kommunicera med uthyrningsföretaget: Om något oväntat händer, som en mekanisk fel eller skada, kontakta uthyrningsföretaget omedelbart.

Efter att du har hyrt

 • Kontrollera din faktura: Granska din slutliga faktura noggrant för att se till att alla avgifter stämmer och att det inte finns några oväntade kostnader.
 • Ge feedback: Om du hade en bra upplevelse, överväg att lämna en positiv recension. Om det fanns problem, förmedla din feedback till företaget så att de kan förbättra sin service.

Extra tips

 • Packa smart: Använd förpackningsmaterial som skyddar dina ägodelar och ser till att allt är säkert fastspänt.

Sammanfattning

Att hyra stora flyttsläp kan vara en enkel och kostnadseffektiv lösning för din flytt. Genom att välja detta alternativ får du en otrolig flexibilitet som låter dig kontrollera din egen tidsplan och rutt. Dessutom finns det många företag som erbjuder dessa tjänster, och du kan hitta den storlek och typ som passar dina behov, oavsett var du befinner dig i Sverige.

Denna guide har utforskat olika aspekter av att hyra stora flyttsläp, inklusive fördelarna med utrymme, flexibilitet och kostnadseffektivitet. Vi har också gått igenom en steg-för-steg-process som hjälper dig att välja rätt släp, boka det, hämta och lämna tillbaka det. Dessutom har vi inkluderat viktiga tips och råd, såsom att kontrollera försäkring, planera din rutt och tänka på vikten när du packar.