Hur du flyttar och packar din madrass vid en flytt

Om du är osäker på hur du ska flytta din madrass när du byter bostad, så är detta inlägget för dig. Här delar vi med oss av tips för att packa och transportera din madrass på ett sätt som skyddar den från skador och slitage under flytten. Madrassen kan vara både stor och otymplig, vilket ibland kan göra den knepig att packa ner.

Läs steg för steg nedan hur du kan göra när du ska flytta och packa din madrass.

Steg 1. Rengör din madrass

Det första du vill göra är att rengöra din madrass. En flytt är det perfekta tillfället att ge den en bra djuprengöring så att du kan börja om på nytt i ditt nya hem. 

Steg 2. Packa din madrass

Nu när den är ren och fräsch så är det dags att packa ner den. Se till dock om du har rengjort den med vatten att den är helt torr innan du börjar, annars kan den börja mögla.

Man kan köpa speciella möbelskydd (ett överdrag eller påse till möbler) för dina madrasser i de flesta möbel och sängbutiker. Om du inte har någon sådan till hands kan du också använda en kraftig sopsäck. Se bara till att påsen är tillräckligt stor så att madrassen får plats i den med gott om utrymme.

Rulla ihop madrassen om det går och täck den sedan med en kraftig sopsäck eller med möbelskydd.

Steg 3. Flytta madrassen

Nu när madrassen är ren och skyddad är det dags att faktiskt flytta den. Om du har en liten bil och en eller flera stora madrasser så kanske du måste ha tillgång till en större bil eller ett släp.

När du placerar madrassen i din bil eller på ett släp så spelar der ingen roll om den ligger eller står upp. Men om man inte vill att den ska bli vikt eller klämmas så kan det vara bra att låta den stå upp eller att man lägger den överst så den inte kan klämmas.
Så då här har du en steg för steg guide på hur du kan flytta och packa ner en madrass när du ska flytta. Behöver du hjälp med att packa inför en flytt? Vi kan hjälpa dig!

Du kanske också är intresserad av: