Rensa hemma innan flytt – 12 tips

Innan du flyttar är det klokt att göra en ordentlig upprensning och rensa bland dina ägodelar. Genom att rensa minskar mängden att flytta, du kan göra dig av med onödiga föremål och skapa mer utrymme i ditt kommande hem.

Här är 12 tips som hjälper dig att börja rensa och städa ditt hem innan du flyttar:

1. Gör dig av med allt du inte behöver eller vill ha

Det gäller kläder, möbler, böcker, prydnadssaker osv. Om du inte har använt det på ett tag är chansen stor att du inte kommer att använda det igen, så gör dig av med den!

2. Ta med och sälj saker på en loppis

Det här är ett bra sätt att tjäna lite extra pengar och rensa upp i hemmet samtidigt.

3. Donera oönskade saker till välgörenhet

I stället för att slänga saker kan du donera dem till välgörenhet. På så sätt kan någon annan få användning för dem och du hjälper en god sak.

4. Sälj oönskade saker på nätet

Det finns många webbplatser där du kan sälja dina oönskade saker, till exempel på Blocket eller på facebook eller tradera.

5. Återvinn saker du inte behöver

Du kan återvinna kläder, möbler, böcker, elektronik med mera. Det finns vanligtvis återvinningsstationer i din kommun där du kan lämna dessa föremål.

6. Ställ undan säsongsbetonade saker

Om du har vinterkläder eller sommardekorationer, lägg undan dem tills du behöver dem igen. På så sätt rensas ditt hem och det blir lättare att hitta saker när du behöver dem.

7. Organisera dina garderober och skåp

Detta är ett utmärkt sätt att rensa upp och skapa mer utrymme i ditt hem. Du kan antingen donera eller sälja oönskade föremål, eller helt enkelt lägga undan dem i ett lager.

8. Rensa kylskåp och frys

Gör dig av med gammal mat som du inte behöver och ge kylskåpet och frysen en rejäl rengöring.

9. Damma av och dammsug alla ytor

Det gäller även golvlister, hyllor, tavelramar osv. En grundlig rengöring gör att ditt hem ser mycket bättre ut och känns mycket bättre.

10. Rengör alla fönster

Det släpper in mer ljus och får ditt hem att kännas ljusare och mer välkomnande för den som ska flytta in efter dig.

11. Tvätta alla gardiner

Istället för att vänta med att tvätta dina gardiner efter att du har flyttat så kan du göra det innan. Då kan du packa ner fräscha och rena gardiner när du väl ska packa upp vilket kommer att ge  ditt nya hem en härlig doft.

12. Gör rent alla mattor

Ta inte med dig gammal smuts, grus och annat som kan fastna i mattor till ditt nya hem. Gör rent och tvätta alla dina mattor så att du kan rulla ut rena mattor istället för smutsiga.

Genom att följa dessa tips kan du rensa och städa ditt hem innan du flyttar, vilket gör processen mycket enklare och mindre stressig. Dessutom kommer ditt nya hem att vara mer organiserat och rent när du flyttar in.

Du kanske också är intresserad av: