9 saker att göra precis efter flyttfirman har lämnat

Flyttfirman har nu hjälpt dig med din flytt och nu är alla sakerna i ditt nya hem. Men vad kommer härnäst? Här är 9 saker du bör göra efter att flyttfirman åkt för att hjälpa dig att snabbt och smidigt komma in i ditt nya hem.

Om du vill ha hjälp med att organisera och packa upp alla dina saker så kan vi på flyttstadtjanst hjälpa dig.

1. Arbeta dig igenom en checklista

De första dagarna efter flytten kan vara hektiska, så det är viktigt att ha en plan och hålla sig till den. Gör en lista över alla saker som måste göras och arbeta dig igenom dem en efter en. På så sätt ser du till att allt blir gjort utan att känna dig alltför överväldigad.

Det kan vara bra att inkludera den här checklistan när du ska packa upp alla dina saker när du ska planera din flytt innan så blir detta moment mycket enklare.

2. Byt ut låsen

Man vet aldrig vem som kan ha nycklar till ditt gamla hem, så det är alltid bäst att byta lås så fort du flyttar in. På så sätt kan du känna dig trygg med att veta att det bara är du och din familj som har tillgång till ditt nya hem. 

3. Rengör fönstren

De tidigare ägarna eller hyresgästerna kanske har lämnat fönstren rena, men det är alltid en bra idé att ge dem en ordentlig rengöring innan du packar upp allt. Du kommer att bli förvånad över hur mycket ljusare och välkomnande ditt nya hem kommer att kännas med gnistrande rena fönster.

4. Kontrollera om det finns läckor och drag

När du har flyttat in alla möbler kan du gå runt i ditt nya hem och kontrollera om det finns drag eller läckor någonstans . Om du hittar några ska du se till att täta dem så att du inte slösar bort värme (eller pengar) under de kalla månaderna.

5. Presentera dig för dina grannar 

Ett av de bästa sätten att komma in i ett nytt bostadsområde är att träffa sina grannar. När du har packat upp allting och kommit på plats kan du presentera dig själv för grannarna . Man vet aldrig, det kan sluta med att ni blir vänner för livet.

6. Packa upp de viktigaste sakerna först 

När du är redo att börja packa upp är det alltid bäst att fokusera på det viktigaste först – saker som toalettartiklar, sängkläder, kläder och köksredskap. På så sätt har du åtminstone det grundläggande ordnat innan du tar itu med resten av lådorna. 

7. Adressändra

Glöm inte att adressändra när du ska flytta så att det blir rätt med din folkbokföringsadress och så att post och andra viktiga dokument kommer fram till din nya adress. Ni kan läsa mer om adressändring här.

8. Packa upp ett rum i taget

Efter att man har flyttat så kan man känna sig trött och behöver ta en paus men samtidigt så måste allt packas upp. Då kan det vara bra att ta och packa upp ett rum i taget så blir det inte så mycket på en gång.

9. Ta tid för dig själv

Sist men inte minst får du inte glömma att ta lite tid för dig själv efter flytten. Det kan vara frestande att försöka göra allting på en gång, men det är viktigt att inte sätta för mycket press på dig själv – särskilt om det är första gången du flyttar hemifrån. Slappna av och ta en dag i taget!  

Om du följer dessa 9 enkla steg kan du komma in i ditt nya hem snabbt och smidigt! Och innan du vet ordet av kommer du att känna dig som hemma på nolltid.

Du kanske också är intresserad av: