7 orsaker till att flytta till Gnesta

Funderar du på att flytta? Då bör du definitivt överväga Gnesta! Det finns många orsaker till att man kan vilja flytta till Gnesta och en av de orsakerna är att det ligger nära Stockholm, vilket gör det lättare för den som jobbar i Stockholm men kan tänka sig att pendla.

Förutom att Gnesta ligger nära Stockholm har Gnesta mycket att erbjuda alla som bor i Gnesta. Här är 7 orsaker till att flytta till Gnesta och varför du kanske vill överväga att flytta till Gnesta.

Kort om Gnesta

Gnesta kommun, som ligger i Sörmland och bara 30 minuter från centrala Stockholm, har 11 500 invånare. Den är känd för sitt livliga handelsdistrikt, sitt breda utbud av kulturella och sociala aktiviteter och sitt starka näringsliv.

Gnesta, kommunens centralort, ligger vid länsgränsen till Stockholm. Staden erbjuder fjärrtrafik med tåg, pendeltåg och bussar. Gnestas nära samarbete med företag och föreningar gör att Gnesta är lättillgängligt och en bra plats för utveckling av företag och verksamheter.

1. Sport för alla smaker

För dig som tycker om att sporta så finns det gott om utrymme för detta om du väljer att flytta till Gnesta. I Gnesta så finns det flera sporter som man kan utföra och flera klubbar som du kan gå med i.

Några exempel på sporter du kan utföra i Gnesta är:

 • Golf
 • Fotboll
 • Innebandy
 • Basket
 • Tennis
 • Hockey
 • Ridsport
 • Padel

2. Naturnära med vackert landskap

Om du älskar naturen kommer du att älska Gnesta. I Gnesta kan du vandra på Sörmlandsleden och det finns flera naturreservat att utforska och promenera i och bara njuta av lugnet och tystnaden.

Några av de naturreservat du kan besöka i Gnesta är:

 • Ekeby Naturreservat
 • Utnäset Naturreservat
 • Björndalsbergen Naturreservat
 • Hällesta Naturreservat
 • Djupviken Naturreservat
 • Vargmossarnas naturreservat

3. Kulturen

Gnesta är en liten kommun med ett stort utbud av kulturella aktiviteter. Det finns alltid något för dem som är intresserade av konst, musik, film eller teater, året runt i hela kommunen. Så om du letar efter en kommun med ett stort kulturutbud är Gnesta rätt plats för dig.

4. Perfekt för dig som vill bo på landsbygden men jobba i t,ex Stockholm

Om du vill du fly stadens höga tempo men vill ha möjlighet att jobba kvar på det jobb du har i t,ex Stockholm, Södertälje, Eskilstuna, Nyköping eller Trosa. Gnesta har en vacker landsbygd med goda förbindelser med både tåg och buss, och för den som längtar ut på landet så är Gnesta det perfekta stället att bo på.

För dig som vill veta lite mer om att bo på landet i Gnesta kommun så kan ni läsa mer om det i SVT Nyheters reportage – Många vill bo på landet i Gnesta: ”Det kändes självklart”.

5. Lätt att hitta jobb

Då Gnesta är en mindre kommun som satsar på att växa och det är lättare att hitta ett jobb i Gnesta än i vissa större kommuner. Så om du letar efter en kommun där det är lättare att hitta ett jobb är Gnesta definitivt rätt plats för dig.

6. Bra infrastruktur

Gnesta har en välstrukturerad infrastruktur med smidiga vägar och kollektivtrafik. Dessutom finns det gott om skolor och barnomsorg i hela Gnesta. Så om du letar efter en kommun med bra infrastruktur är Gnesta rätt plats för dig.

7. En kommun med fokus på tillväxt och utveckling

Gnesta är en kommun som satsar på tillväxt och utveckling. Det innebär att det byggs många nya hus och lägenheter vilket gör det enklare att hitta en bostad eller en hyresrätt som uppfyller alla era krav.
Så det är 7 orsaker att flytta till Gnesta och varför du kanske vill överväga att flytta till Gnesta. Om du funderar på att flytta till Gnesta och vill ha hjälp med din flytt till Gnesta så kan vi på flyttstadtjanst.se hjälpa dig.

Du kanske också är intresserad av: